• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische junioren: "Willen Igor eren op het WK"

  Leysen: "Voor Igor."

  Het WK tijdrijden bij de junioren gaat gebukt onder het overlijden van titelverdediger Igor Decraene eind augustus. Bondscoach Carlo Bomans : "Het voelt nog altijd raar aan." De andere Belgen Martin Palm (18) en Senne Leysen (19) "voelen dat Igor met hen meerijdt".

  Op het WK tijdrijden dinsdagochtend zal niemand met het rugnummer 1 rondrijden om Igor Decraene te eren. Bondscoach Carlo Bomans weet dat zijn dood blijft nazinderen.

  "Het zal vreemd aanvoelen dat hij er niet bij is. Het voelt nog altijd raar, maar dat is niet onlogisch, want het ligt nog zo vers in het geheugen. Die jongens hadden hier met drie moeten zijn en niet met twee. Het is hard en triest dat het zo is moeten lopen."

  Martin Palm (18) en Senne Leysen (19) verdedigen de Belgische kleuren morgenvroeg. "Vooral voor Senne waren het geen makkelijke weken. Hij had een goed contact met Igor."

  "Maar ik ben ervan overtuigd dat Martin en Senne het beste zullen geven en zich zullen willen tonen. Ik denk dat de top tien voor hen misschien mogelijk is, maar het zal moeilijk worden."

  "Igor rijdt mee"

  • Senne Leysen (zoon van Lotto-ploegleider Bart Leysen): "Het is moeilijk om hier zonder Igor te zijn, we waren vrienden en hebben hier samen een jaar voor gewerkt. Ik ben enorm gemotiveerd om een goeie prestatie neer te zetten. Het moet een eerbetoon aan Igor worden. Ik heb veel ambitie en hoop op een goeie dag. Ik zou graag in de top 15 eindigen."
    
  • Martin Palm (broer van juniore Eva Maria Palm): "De top 20 moet haalbaar zijn, maar er zijn veel onbekende concurrenten bij. Dus durf ik alleen maar te hopen en niet te voorspellen. Senne en ik zijn erg gemotiveerd. Igor zal in ons hoofd meefietsen, hopelijk stuwt hij ons een beetje vooruit."