• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert: "Heb me min of meer een klein beetje geamuseerd"

  De kop is eraf voor Niels Albert. Met de Steenbergcross in Erpe-Mere gisteren heeft de 28-jarige voormalige veldrijder zijn vuurdoop als coach van het Vastgoedservice-team achter de rug. "Het is echt wennen", zegt hij.

  Albert blikte voor de microfoon van Sporza met gemengde gevoelens terug op zijn nieuwe rol in het veldritwereldje. "Ik had veel liever zelf meegereden, maar ik moet er vrede mee nemen dat dat niet meer kan en daarom heb ik hier mijn toevlucht toe genomen."

  "Het is dus wennen om hier te staan als ploegleider. Of ik me geamuseerd heb? Min of meer een klein beetje (sic)", zegt Albert.

  Albert moest met zijn ploeg genoegen nemen met een figurantenrol. "We moeten het niet onder stoelen of banken steken: het was niet echt oké. Maar goed, er zijn er andere ploegen waarbij het ook niet oké was en het seizoen is maar pas aan de gang. Er zijn er een paar die respijt krijgen."

  "Het is wel aan de jongens om met hun respectieve coaches te overlopen wat het probleem is. Ik heb een overkoepelende functie en kan wel crosstraining geven, maar ik ben geen fysical coach. Dat fysieke aspect is de verantwoordelijkheid van de renners zelf."

  "Ik hoop dat Wout Van Aert snel weer kan aanpikken. Hij was op het moment van zijn sleutelbeenbreuk sterk aan het rijden en zou hier vandaag zeker in de top 5 geëindigd zijn."

  "Aan de draad is het makkelijk om kritiek te geven"

  Wat heeft Albert de voorbije weken als voordeel ervaren in zijn nieuwe baan? "Dat ik nog altijd tussen de renners sta. Ik heb zelf op het hoogste niveau gereden en kan inschatten hoe moeilijk het allemaal is, want vanachter een draad is het heel gemakkelijk om kritiek op van alles en iedereen te geven."