• home
 • video
 • pas verschenen

  Yellow Tigers: "Tweede ronde op WK is het doel"

  De Yellow Tigers spelen dinsdag hun eerste match tegen Cuba.

  Volgende dinsdag beginnen de nationale volleybalvrouwen aan hun WK. De Yellow Tigers nemen het in de eerste ronde op tegen Cuba, Japan, China, Azerbeidzjan en Puerto Rico. Sporza ging een kijkje nemen op training en sprak met de bondscoach en enkele speelsters over hun ambities.

  Vande Broek: "WK wordt hoogtepunt van een campagne"

  Bondscoach Gert Vande Broek: "Na een lange zomer was de energie bijna op, maar we zijn met rustige trainingen volop aan het bijtanken. Dit WK moet het hoogtepunt worden van onze campagne."

  "Of we ons topniveau kunnen halen? Ik ben optimistisch. De nederlagen in de World Grand Prix en tegen Duitsland zijn wat blijven hangen, maar ik ga ervan uit dat we klaar geraken."

  "We staan nu 17e op de wereldranglijst. Als we de tweede ronde halen, zijn we bij de top 16. Het is een correcte ambitie om dat na te streven. De eerste match (tegen Cuba) wordt wel cruciaal. We ontmoeten drie haalbare tegenstrevers, Japan en China zijn moeilijker."

  Dirickx: "Nog heel veel zin"

  Frauke Dirickx: "Ik heb nog veel zin in dit WK en hoop na een lange zomer toch nog niveau te halen. We willen graag naar de tweede ronde. Als we op niveau zijn, kunnen we zeker drie matchen winnen."

  "Dat Freya Aelbrecht er niet bij is? Ze geeft veel energie en is altijd positief. We gaan haar missen. We zullen proberen om voor haar te spelen."

  Van Hecke: "Heb hier enorm naar uitgekeken"

  Lise Van Hecke: "Ik heb enorm uitgekeken naar dit WK. We zijn er klaar voor. De nederlagen op de World Grand Prix moeten we relativeren. We hebben er vooral mentaal veel uit geleerd."

  "De tweede ronde is, ook na de blessure van Freya Aelbrecht, onze doelstelling. Zij was altijd belangrijk op moeilijke momenten."

  "Wat ik over Cuba weet? We moeten kunnen winnen tegen hen. Ze zijn aanvallend sterk, maar hun defensie en organisatie heeft ook zwakke punten."

  Leys: "Uitvallen van Aelbrecht was een opdoffer voor iedereen"

  Charlotte Leys: "De World Grand Prix in Tokio was schitterend, maar we kregen er wel klappen. Daarom was het goed om opnieuw te winnen tegen Chemik Police (oefenmatchen tegen de Poolse kampioen, red)."

  "Iedereen is weer fit. De blessure van Freya was natuurlijk een opdoffer voor iedereen. Ze was de motivator van de ploeg en trok iedereen mee."

  Livestream

  U kunt alle wedstrijden van de Yellow Tigers bekijken met livestream op sporza.be.