• home
 • video
 • pas verschenen

  Vantornout wint opener Belgisch veldritseizoen

  Vantornout was op dreef in Erpe-Mere.

  Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games) heeft de Steenbergcross in Erpe-Mere gewonnen. Vantornout had een comfortabele voorsprong op Belgisch kampioen Sven Nys en de Duitser Philipp Walsleben.

  Het parcours lag er door de regen van gisteren en vanochtend loodzwaar bij. Tom Meeusen (Telenet-Fidea) liet het niet aan zijn hart komen en ging er meteen vandoor. Na de eerste ronde had hij een kleine voorsprong van 10 seconden, maar die hield hij niet vast.

  Dan was de versnelling van Vantornout snediger. Aan het einde van de vierde ronde had hij al een grote voorsprong op een trio: Nys, Walsleben en Wietse Bosmans. Nys had toen al een inspanning geleverd om bij de andere twee aan te sluiten.

  De drie deden er alles aan om dichter bij Vantornout te komen, maar dat lukte niet echt. Bomans moest de rol nog lossen in de achtervolging, Vantornout finishte alleen.

  Vantornout: "Deze zege geeft een enorme boost"

  Klaas Vantornout pakte zijn eerste ruiker van het seizoen in Erpe-Mere. "Deze zege is toch belangrijk", zegt hij bij Sporza. "Iedereen keek uit naar deze cross. Het zorgt toch altijd voor wat stress. Maar het geeft een enorme boost als je het hier mooi kunt afmaken."

  "Het harde werk van deze zomer loont. Ik wist dat ik goed bezig was, maar je weet niet hoe goed de concurrentie is. Voor mij is het positief uitgedraaid. Dat het BK ook op deze omloop gereden wordt? Dit parcours ligt me. Het is een zware omloop. Hier zal geen sukkelaar winnen."

  Sven Nys moest zijn meerdere erkennen in Vantornout en finishte tweede. "Ik was bewust traag vertrokken, aangezien het zo'n zware cross is. Toen ik de smaak te pakken kreeg, maakte ik te veel fouten", zegt Nys. "Ik ben ook eens hard gevallen en verloor veel tijd. Ik voelde toen dat ik niet meer kon winnen."

  "Klaas heeft wel verdiend gewonnen, al zat ik slecht gepositioneerd bij zijn aanval. Dat is jammer. Ik wou graag met hem mee, maar moet tevreden zijn met de tweede plaats. Ik heb in elk geval vertrouwen opgedaan en kan met een gerust gemoed de klassementscrossen aanvatten."

  Uitslag Steenbergcross:

  1. Klaas Vantornout - in 1u02'37"
  2. Sven Nys op 13"
  3. Philipp Walsleben (Dui) 16"
  4. Wietse Bosmans 31"
  5. Toon Aerts 39"
  6. Jim Aernouts 41'
  7. Laurens Sweeck 48"
  8. Kevin Pauwels 55"
  9. Bart Aernouts 1'00"
  10. Thijs van Amerongen (Ned) 1'05"
  11. Corne van Kessel (Ned) 1'12"
  12. Lars van der Haar (Ned) 1'16"
  13. Michael Vanthourenhout 1'29"
  14. Jens Adams 1'56"
  15. Tom Meeusen 2'05"