• home
 • video
 • pas verschenen

  Pellegrini: "Chelsea speelde zoals Stoke City"

  Mourinho (l) en Pellegrini (r) zullen niet vlug samen iets gaan drinken.

  Manchester City-coach Manuel Pellegrini had na de 1-1 tegen Chelsea kritiek op de tactiek van Chelsea-coach José Mourinho.

  Net als in de 0-1-overwinning van vorig seizoen koos Mourinho ervoor om met drie middenvelders het aanvallend geweld van City op te vangen. Een tactiek die op weinig begrip van City-coach Pellegrini kon rekenen.

  "Dit is niet het resultaat waar ik op gehoopt had", zei de Chileense coach van City. "Dit is niet wat we verdienen, maar de wedstrijd leek heel hard op die tegen Stoke City."

  "Tien spelers verdedigden op hun eigen helft, ze scoorden uit een tegenaanval en daarna bleven ze tot het einde verdedigen. Het resultaat weerspiegelt niet wat beide ploegen 90 minuten lang gedaan hebben."

  "Ik ben blij met de mentaliteit van mijn team, dat geprobeerd heeft te scoren. Het is belangrijk om als een grote ploeg te spelen en niet als een kleine ploeg. Ik zou zo niet graag spelen."

  José Mourinho liet de kritiek van zijn collega van zich afglijden. "Hij zegt zo vaak dat hij niet over mij of mijn tam spreekt, maar blijft het wel doen. Vraag me niet om te reageren op zijn woorden."