• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Haar: "Top 3 in twee klassementen"

  Lars Van der Haar crosst vanaf dit seizoen voor Giant-Shimano.

  Lars van der Haar rijdt dit seizoen de drie klassementen. "Met de nadruk op de Wereldbeker", geeft de Nederlandse kampioen mee, die opnieuw zal moeten optornen tegen de Belgische crossers. "Of ze nu Belgisch zijn of Chinees, dat maakt me niks uit. Als ik maar van ze kan winnen."

  Lars van der Haar (23) komt aan de start van de Wereldbeker, de Superprestige én de Bpost Bank-Trofee. "In twee van de drie klassementen wil ik in de top 3 eindigen", vertelt de Nederlander.

  "Eén van die drie is de Wereldbeker. Afhankelijk van de resultaten zal ik me daarnaast op de Superprestige of de Bpost-trofee richten."

  "Ook het WK in Tabor en een nieuwe Nederlandse titel staan op mijn verlanglijstje."

  Vorig seizoen won Van der Haar de Wereldbeker en sloot hij het seizoen als nummer 1 op de wereldranglijst af. "Maar ik zet me nog niet naast Sven Nys, Niels Albert - die helaas gestopt is - of een andere topper. Ik zou wel die stap willen zetten."

  Het gros van het veldritpeloton komt uit ons land. "Of ze nu Belgisch zijn of Chinees, dat maakt me niks uit. Als ik maar van ze kan winnen", antwoordt Van der Haar op heldenonline.nl.

  Ook buitenlandse uitdagers bij Corendon-Kwadro

  Van Lars van der Haar wordt het meeste buitenlandse weerwerk verwacht tegen de Belgen. Maar ook Corendon-Kwadro wil die handschoen opnemen. Teammanager Marc Herremans rekent daarvoor op Martin Bina (Tjs), Marcel Meisen (Dui), Radomir Simunek (Tsj) en Julien Taramarcaz (Zwi). Bart Aernouts is de Belgische nieuwkomer.

  "Wij zijn de challenger van het seizoen. Onze ploeg telt niet die grote namen, maar dit is een groep vechters. Op een goeie dag kunnen we voor een uitschieter zorgen", verwoordt Herremans de ambitie.