• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet rondt aanval succesvol af in GP Impanis

  Greg Van Avermaet won woensdag ook de GP van Wallonië.

  Greg Van Avermaet heeft de GP Impanis-Van Petegem gewonnen. De BMC-renner reed de hele dag in de aanval en was op het einde Tosh Van Der Sande en Michal Golas te slim af. Voor Van Avermaet is het al zijn tweede overwinning deze week, na de GP van Wallonië.

  De vierde editie van de Grote Prijs Impanis-Van Petegem bracht de renners doorheen de Vlaamse Ardennen van Brakel naar Haacht. Geïnspireerd door de stralende nazomerzon trokken tien renners meteen in de aanval, onder wie Greg Van Avermaet, Tosh Van Der Sande en Kenny De Ketele.

  Een groepje met Meersman en Leukemans probeerde nog de aansluiting te maken, maar bleef hangen op zo'n tien seconden. Van Avermaet voelde de hete adem van het peloton in zijn nek en plaatste nog een ultieme demarrage. Een handvol renners zou in het zicht van de Haachtse brouwerij strijden om de overwinning.

  Aan de streep mocht Greg Van Avermaet al voor de tweede keer deze week het zegegebaar maken. Op het podium werd hij geflankeerd door Tosh Van Der Sande en Michal Golas. Van Avermaet lijkt helemaal klaar voor het WK, dat volgende week in Ponferrada gereden wordt. Daar is hij naast Philippe Gilbert en Tom Boonen een van de kopmannen in de Belgische selectie

  Van Avermaet: "Een mentale opsteker voor het WK"

  Greg Van Avermaet was na de finish uiteraard tevreden met zijn tweede overwinning van de week. "Op het einde kwam het peloton nog dicht en uiteindelijk was ik blij dat ik kon sprinten voor de zege en die dan nog kon pakken ook."

  "Ik had eigenlijk gehoopt dat we iets meer volk gingen meekrijgen toen we onze uitval plaatsten, maar de jongens die mee waren werkten wel goed mee en dus kon ik er vandaag zelfs een doorgedreven training van maken."

  "Of ik klaar ben voor het wereldkampioenschap? Dat denk ik wel. Ik was woensdag ook al sterk. Het is mentaal altijd een opsteker naar een grote koers te trekken met twee overwinningen op een week tijd. Zeker omdat ik geen veelwinnaar ben. Ik hoef niet veel meer te doen nu. De vorm is er. We zien wel hoe het zondag loopt."

  Van Der Sande: "Van Avermaet was bijzonder sterk"

  Tosh Van Der Sande moest in een sprint met vijf enkel Greg Van Avermaet voor zich dulden. "Er zat vandaag niet echt veel meer in dan deze dichtste ereplaats."

  "We hadden vooraf besproken dat wie mee was in de vlucht een beschermde rol zou krijgen van de ploeg. Ik was meteen mee met de vlucht van de dag. Iedereen werkte heel goed mee. Het zou een zeer lange aanval worden die zou standhouden tot op het einde."

  "Vooral Greg Van Avermaet was bijzonder sterk. Ik hoopte stiekem dat ik hem zou kunnen kloppen in de sprint, maar ik kreeg in de slotmeters krampen. Ik reed gisteren ook al het Kampioenschap van Vlaanderen en die koers zat zeker nog in mijn benen. Eigenlijk was ik slechts een reserve voor deze wedstrijd dus deze ereplaats is mooi."

  Uitslag GP Impanis-Van Petegem

  1. Greg Van Avermaet (BMC) - 197 km in 4u20'04
  2. Tosh Van Der Sande (Lotto-Belisol) - z.t.

  3. Michal Golas (Pol) - z.t.
  4. Albert Timmer (Ned) - z.t.
  5. Romain Cardis (Fra) - z.t.
  6. Ramon Sinkeldam (Ned) - op 11'
  7. Gianni Meersman - z.t.
  8. Jasper De Buyst - z.t.
  9. Bjorn Leukemans - z.t.

  10. Vincent Jerome (Fra) - z.t