Ga naar de inhoud

Hushovd neemt afscheid: "15 mooie jaren"

 za 20 september 2014 17:48
Thor Hushovd hangt zijn fiets aan de haak.
Thor Hushovd heeft na de GP Impanis-Van Petegem zijn fiets letterlijk en figuurlijk aan de haak gehangen. De Noorse ex-wereldkampioen van BMC reed zijn laatste wedstrijd. "Ik weet nog niet wat ik ga doen", zegt Hushovd. "Ik wil eerst deze dag verwerken."

Thor Hushovd kreeg een luid applaus in Haacht toen zijn wielercarrière afgelopen was. "Ik kan niet zeggen hoe ik me voel. Enerzijds ben ik opgelucht, anderzijds had ik toch graag nog het WK gereden", zei de Noor. "Ik heb dus gemengde gevoelens."

"Er is heel wat door mijn hoofd geschoten vandaag tijdens de koers. Ik denk dat ik heel tevreden kan zijn over wat ik bereikt heb als renner. Het zijn 15 hele mooie jaren."

"Ik ben ook blij dat ik in Vlaanderen afscheid kon nemen. Ik heb als Noor zelfs een fanclub in België en dat is toch ook wel raar. Jullie moeten me hier dus echt wel tof gevonden hebben."

Hushovd tast nog in het duister over zijn toekomst. "Ik weet nog niet echt wat ik ga doen. Ik denk dat ik in Monaco blijf wonen, ik heb het daar naar mijn zin. Een job in het wielrennen? Daar kan ik nog niet op antwoorden, ik wil eerst deze bijzondere dag verwerken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.