• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilles Dunon is de primus op BK jumping

  Gilles Dunon pronkt met de trofee op het podium.

  Gilles Dunon heeft zich in Lanaken onverwacht tot Belgisch kampioen jumping gekroond. Voor de 37-jarige Dunon is het de eerste Belgische titel. Niels Bruynseels en Wouter Devos mochten mee op het podium. "Dit is het beste paard dat ik ooit had", zegt Dunon.

  In de eerste ronde van de finale bleef Ann Caton-Grootjans als enige combinatie foutloos. Ze mocht de tweede ronde als laatste afwerken en leek af te stevenen op de Belgische titel. Maar in het slot liep het nog fout en belandde ze zelfs naast het podium.

  Dat was het geluk voor Gilles Dunon. Hij bleef op Fou de Toi vd Keihoeve wel foutloos in de tweede ronde en hij hield nipt Niels Bruynseels achter zich.

  "Ik achtte het podium haalbaar, maar goud is natuurlijk fantastisch", zegt Dunon. "Fou de Toi is een superpaard. Mijn paard denkt bij iedere hindernis mee en dat geeft veel vertrouwen. Dit is het beste paard waar ik ooit mee mocht springen."

  Uitslag:

  1. Gilles Dunon (Fou de Toi vd Keihoeve) 7,51 strafpunten
  2. Niels Bruynseels (Filou D) 7,88
  3. Wouter Devos (Tonik Hero) 9,15
  4. Ann Caton-Grootjans (Funky Music) 9,31
  5. Fabienne Daigneux-Lange (Venu d'Fees des Hazalles) 11,13