• home
 • video
 • pas verschenen

  Dejaegere: "Drie keer per week 300 buikspieroefeningen"

  Dejaegere: "Vroeger at ik elke vrijdag frietjes. Nu pak ik Herbalife."

  De tijd van 'Brechtje' Dejaegere is voorbij. De middenvelder van AA Gent let al een tijdje meer op zijn voeding en is ook vaker te vinden in de fitness. "Vijf jaar geleden was ik een 'pannenlatje' dat 66 kg woog. Nu mogen sommigen al eens het duel opzoeken."

  'Brechtje' is nog altijd de roepnaam van Brecht Dejaegere in Gent, maar dat zou wel eens snel kunnen veranderen. De 23-jarige middenvelder heeft de voorbije jaren heel wat spiermassa gekweekt. "Vroeger at ik elke vrijdag frietjes van het frietkot met een frikandel. Nu pak ik Herbalife", legt hij uit in Het Laatste Nieuws.

  "Vijf jaar geleden was ik een 'pannenlatje' dat 66kg woog (foto)", zegt Dejaegere. "Rudi Verkempinck (toen beloftecoach bij Kortrijk) stelde voor om een creatinekuur te volgen. Daarnaast deed ik drie avonden per week 300 buikspieroefeningen en drukte ik me 150 keer op." Dejaegere kreeg ook voedingstips van zijn ploegmaat Sven Kums.

  "Intussen is er zo'n 5 kilo spieren bijgekomen. Toen ik net kwam kijken, vloog ik in de lucht als Van Damme me een duw gaf. Nu mogen sommigen als eens het duel opzoeken", aldus de middenvelder. "Het enige probleem tegenwoordig is dat ik bijna in geen enkele jeansbroek meer kan."