• home
 • video
 • pas verschenen

  Coslaerts zakt wat weg in Wales na mindere dag

  Nicolas Colsaerts (archief) beleefde een moeilijke dag in Wales.

  Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters hebben van hun pluimen gelaten op de Wales Open in Newport. Beiden lieten een ronde van 71 (par) noteren. Colsaerts zakt zo van een gedeelde tweede plaats naar een gedeelde negende plaats. Morgen is de laatste ronde.

  Dankzij zijn tweede plaats in de tussenstand mocht Colsaerts in de laatste groep aantreden, maar dat bracht onze landgenoot geen geluk. Na een aarzelende start ging hij op hole 7 en 8 in de fout met een bogey.

  Dankzij birdies op de twaalfde en de vijftiende hole kon Colsaerts zijn ronde nog in par afwerken (71), maar meer zat er niet in. Zo miste hij op hole 16 een putt voor birdie vanaf anderhalve meter.

  Colsaerts zakt zo van de tweede naar de negende plaats. Ook Pieters had in vergelijking met gisteren een mindere dag. Hij maakte 3 bogeys goed met 3 birdies, maar door zijn ronde van 71 tuimelt hij van de 22e plaats naar plaats 46.

  De Nederlander Joost Luiten heeft in Wales de leidersplaats heroverd. Dankzij zes birdies vandaag heeft hij twee slagen voorsprong op de Ier Shane Lowry. Morgen is de slotronde in Wales.