• home
 • video
 • pas verschenen

  Colbrelli eert Pantani met sprintoverwinning

  Sonny Colbrelli op het podium met een foto van Marco Pantani.

  De Italiaan Sonny Colbrelli (Bardiani) heeft in eigen land de 11e editie van de Memorial Marco Pantani op zijn naam geschreven. Colbrelli was de snelste in een sprint van een uitgedund peloton. Voor de snelle man is het zijn derde overwinning als prof.

  Onder impuls van een sterke Vincenzo Nibali werd de vroege vlucht van zes renners op 75 kilometer van de finish tot de orde geroepen. In twee schuifjes vormde zich daarna een groep van zo'n 50 renners die voor de zege zouden strijden.

  Ondanks pogingen van onder meer Machado en Pellizotti werd het uiteindelijk een sprint. Daarin was Colbrelli sneller dan Bole en Chinello.

  Donderdag was Colbrelli nog tweede geworden in de Tre Valle Varesine, vandaag mocht hij wel juichen. Colbrelli, op de Italiaanse shortlist voor het WK, zet zo zijn kandidatuur voor een WK-selectie kracht bij.

  Uitslag:

  01. Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) de 189,8 km in 4u34'49"
  02. Grega Bole (Svn) z.t.
  03. Fabio Chinello (Ita)
  04. Rafal Andriato de Mattas (Bra)
  05. Davide Vigano (Ita)
  06. Simone Ponzi (Ita)
  07. Federico Zurlo (Ita)
  08. Maciej Paterski (Pol)
  09. Antonio Parrinello (Ita)
  10. Manuel Belletti (Ita)
  37. Frederik Backaert
  38. Kevin Seeldraeyers