• home
 • video
 • pas verschenen

  Anele: "Wat Okri zei, kon niet door de beugel"

  Anele: "Als ik in mijn ziel wordt geraakt, kan ik venijnig zijn."

  De verdediger van Genk heeft het incident met zijn ploegmaat Okriashvili achter zich gelaten. Anele verkocht in het begin van het seizoen na een avondje stappen de Georgiër een klap. "Hij beledigde me die avond zwaar, maar ondertussen maken we weer grappen."

  Anele verkocht de nieuwe Genk-aanwinst Okriashvili half augustus een klap nadat hij de Zuid-Afrikaan tijdens een avondje uit had beledigd. De twee aanvaardden een sanctie van de club, boden hun excuses aan en komen ondertussen terug goed overeen. "We zijn allebei dwaas geweest", zegt Anele in het Nieuwsblad.

  "Ik ben heel kwaad geweest", aldus de Zuid-Afrikaan. "Maar als ik tot in het diepst van mijn ziel wordt geraakt, kan ik venijnig uit de hoek komen. Wat Okri (foto) zei, kon echt niet door de beugel."

  "Ik weet dat hij uit een ander land, een andere cultuur komt. In het Oosten is er meer racisme, maar dat moet hij niet hier importeren. Hij moet zich aanpassen", legt Anele uit. "Die avond beledigde hij mij zwaar, en dus kwam het tot een handgemeen."

  "We zijn allebei dwaas geweest", geeft hij toe. "Dat zegt mijn christelijk geloof mij. Pas toen ik daarmee in het reine was gekomen, heb ik het hem kunnen vergeven. Intussen maken we weer grappen in de kleedkamer."