• home
 • video
 • pas verschenen

  Wiggins aast op goud in tijdrit: "Ik ben net op tijd in vorm"

  Wiggins werd al twee keer tweede op het WK-tijdrijden

  Bradley Wiggins doet woensdag een gooi naar de regenboogtrui op het WK tijdrijden in Ponferrada. Dan moet de Brit wel afrekenen met regerend wereldkampioen Tony Martin. "Hij is niet onoverwinnelijk", zegt Wiggins.

  Bradley Wiggins won vorige week de tijdrit van 8,8 kilometer in de Ronde van Groot-Brittannië en zakt met vertrouwen af naar Spanje. "Ik ben net op tijd in vorm en maak kans om te winnen", zegt de 34-jarige Brit.

  "Groot-Brittannië was een goede graadmeter voor mij. De tijdrit in Ponferrada is weliswaar langer, maar dat is gewoon een kwestie van de kracht beter verdelen."

  Al was Tony Martin, de belangrijkste uitdager van de Brit, daar niet aanwezig. "Der Panzerwagen" aast op een vierde gouden medaille en is de te kloppen man in Ponferrada. "Ik beschouw Tony niet als onoverwinnelijk."

  "Hij was het ganse jaar heel dominant, maar de vraag is of hij die goede vorm nog in de benen heeft. In de Vuelta was hij bijvoorbeeld al niet meer zo indrukwekkend als in de Tour."

  Zowel in 2011 als 2013 moest Wiggins de duimen leggen tegen Martin. Vorig jaar finishte de Brit op 42 seconden van de Duitser. "Het parcours van dit jaar ligt me beter. Ik wil beter doen dan mijn zilveren medaille van vorig jaar."