• home
 • video
 • pas verschenen

  Wallace Spearmon drie maanden aan de kant met dopingschorsing

  Spearmon liep in Londen nog naar een vierde plaats op de 200m.

  De Amerikaanse 200m-loper Wallace Spearmon is door het USADA voor drie maanden geschorst wegens dopinggebruik. De 29-jarige atleet testte op 6 juli tijdens een meeting in Edmonton positief op het gebruik van méthylprednisolone.

  Méthylprednisolone wordt als ontstekingsremmer gebruikt, maar kan ook prestatiebevorderend werken. "Na het medische dossier van Spearmon onderzocht te hebben, hebben we beslist dat we zijn uitleg aanvaarden. Hij gebruikte het op doktersvoorschrift, maar vergat dit te melden", zo klinkt het bij USADA.

  Spearmon krijgt zo slechts een lichte schorsing van drie maanden tot en met 27 november. De Amerikaan, in 2012 nog goed voor een vierde plaats in de olympische 200m-finale in Londen, gaat niet in beroep.