• home
 • video
 • pas verschenen

  Thor Hushovd: krachtige beer met liefde voor de Tour

  Thor Hushovd op zijn best: in 2011 in de regenboogtrui.

  Thor Hushovd rijdt zaterdag met de GP Impanis-Van Petegem zijn laatste competitiekilometers. De 36-jarige Noor houdt het na een succesvolle carrière door fysieke kwaaltjes voor bekeken. Wij haalden zijn grootste successen uit ons archief.

  Thor Hushovd werd in 2000 prof bij Crédit Agricole en verdedigde later nog de kleuren van Cervélo, Garmin-Cervélo en BMC. De Noor, ook wel bekend als "De beer van Grimstad", won in zijn carrière liefst 12 Tour-etappes en mocht in Parijs ook twee keer met de groene trui pronken.

  In de voorjaarsklassiekers was Hushovd ook altijd op de afspraak, maar een echt monument winnen zat er niet in. In 2006 zette hij wel Gent-Wevelgem op zijn palmares en in 2009 won hij de Omloop Het Nieuwsblad.

  Zijn mooiste overwinning boekte Hushovd echter op Australische bodem. In 2010 snelde hij naar de wereldtitel in Geelong. De voorbije jaren zakte Hushovd weg door fysieke ongemakken, waardoor hij zaterdag een punt plaatst achter zijn indrukwekkende wielerloopbaan.

  De mooiste overwinningen van Thor Hushovd

  Hushovd pakt zijn eerste spurtzege in de Tour van 2002

  Hushovd graait ook in 2004 een ritje mee

  Gent-Wevelgem 2006 is de eerste klassieke zege van Hushovd

  Hushovd verovert het geel na proloogwinst in de Tour van 2006

  In datzelfde jaar is Hushovd ook de snelste in Parijs

  In 2007 gaat Hushovd gewoon door op zijn elan

  Hushovd zet zijn naam ook op de erelijst van de Omloop HNB (2009)

  De mooiste zege uit zijn carrière: het WK in 2010

  Een absolute stunt: een bergrit winnen in de regenboogtrui