• home
 • video
 • pas verschenen

  Sunweb: "Minstens 8 tv-crossen en een trui"

  Sunweb-kopmannen Klaas Vantornout en Kevin Pauwels.

  Sunweb-Napoleon Games staat met hoge verwachtingen aan de start van het nieuwe veldritseizoen. "We zijn sterker. Hopelijk rijden we ons beste seizoen ooit", klinkt het bij ploegleider Mario De Clercq. "Ik wil vijf crossen winnen", blijft Kevin Pauwels zoals altijd rustig. "Ik heb er enorm veel goesting in", stelt medekopman Klaas Vantornout.

  Teammanager Jurgen Mettepenningen legt de lat hoog voor zijn renners. "Ik heb een beter gevoel dan vorig jaar", begint hij.

  "Vorig jaar hebben we slechts drie televisiecrossen gewonnen. Dat is te weinig voor een ploeg met ons budget. Ik wil minstens acht televisiecrossen winnen en een kampioenentrui."

  "In totaal wil ik 75 podiumplaatsen met onze profs en de beloften. Met de jeugd erbij moet de teller eindigen op 175 plaatsen op het podium."

  Mario De Clercq (foto) heeft er een goed oog in. "Er zijn records gebroken",  vertelt de ploegleider over de voorbereiding.

  "Kevin Pauwels is veel sterker dan vorig jaar. Ik denk dat hij een stuk beter in zijn vel zit en hij heeft ook een nieuwe trainer. Ook Klaas Vantornout heeft progressie gemaakt."

  "We zijn sterker dan vorig jaar. Hopelijk rijden we ons beste seizoen ooit. Het is afwachten hoe sterk de concurrentie is. Al maak ik me geen zorgen, we zijn voldoende gewapend om ons mannetje te staan."

  Pauwels: "Vijf crossen winnen"

  Kevin Pauwels kon vorig jaar slechts twee keer victorie kraaien. Nu werkt hij samen met trainer Peter Hespel, die ook wereldkampioen en wegrenner Zdenek Stybar begeleidt.

  "Een en ander is wel veranderd", zegt Pauwels. "Het zijn kleine details, maar ik denk wel dat het zal lonen."

  "Vorig jaar was ik niet tevreden en werd ik ook nog eens op een slecht moment ziek. Dit jaar moet beter en wil ik vijf crossen winnen."

  Is dat niet te weinig voor een renner als Pauwels? "Vijf en al wat meer is, is extra. Ik heb een mooie zomer achter de rug, maar crossen in het veld is toch nog iets anders."

  Volgens Mario De Clercq is een goeie Pauwels in staat om 10 à 15 crossen te winnen. "Dat mag hij zeggen. Ik kan dat hopen, meer niet. Een topseizoen als 2011-2012 lukt me niet meer."

  Vantornout: "Wil me vaak tonen"

  Ook voor Klaas Vantornout bracht vorig seizoen niet wat hij verwacht had. "Ik heb enorm veel goesting in het nieuwe veldritseizoen", zegt de voormalige Belgische kampioen.

  "Onlangs heb ik die trui laten inkaderen. Natuurlijk wil ik graag nog eens die titel, maar het BK is nog ver weg. "

  "Eigenlijk rijden we elke week een klein kampioenschap met veel Belgische renners. Ik wil me vaak tonen, niet enkel op het BK."

  Vantornout wordt intussen wel een dagje ouder. 32 staat op de teller. "Zo oud ben ik nog niet", lacht hij weg. "Ik voel me niet versleten en zal er staan dit seizoen."

  "Ik besef ook wel dat er veel jong talent bijkomt en de plaatsen duur zijn, maar ik heb hard gewerkt. Dat zal lonen."

  De 6 profrenners van Sunweb-Napoleon Games

  • Kevin Pauwels
  • Klaas Vantornout
  • Jim Aernouts
  • Dieter Vanthourenhout
  • Tim Merlier
  • Gianni Vermeersch