• home
 • video
 • pas verschenen

  Serge Pauwels nieuwste aanwinst van MTN-Qhubeka

  Pauwels kon nooit winnen in het shirt van OP-QS.

  Het Zuid-Afrikaanse MTN-Qhubeka blijft erg actief op de transfermarkt. Het trekt nu onze landgenoot Serge Pauwels aan, die overkomt van Omega Pharma-Quick Step. Pauwels reed drie jaar in dienst van Patrick Lefevere, maar kreeg er geen contractverlenging.

  Pauwels, die in drie jaar bij Omega Pharma-Quick Step nooit het overwinningsgebaar kon maken, moet bij MTN-Qhubeka de kern voor de grote rondes versterken.  

  "De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan, vooral in de grote koersen. Bij MTN-Qhubeka krijg ik de unieke kans om dit te delen met jonge, talentvolle Afrikaanse renners", zegt Pauwels. "Dit is een ploeg met een ziel en ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging. Het komt op een perfect moment in mijn carrière."

  De dertigjarige Antwerpenaar is niet de eerste "grote naam" die het Zuid-Afrikaanse team aantrekt met het oog op volgend seizoen. Eerder maakten ook Tyler Farrar, Matthew Goss, Edvald Boasson-Hagen en Theo Bos de overstap.