• home
 • video
 • pas verschenen

  Colsaerts blijft tweede in Wales, Pieters rukt op

  Colsaerts (archief) staat nog steeds op 1 slag van de 1e plaats.

  Nicolas Colsaerts blijft bovenin meedraaien in de Wales Open, hij heeft zijn tweede plek behouden op de tweede dag. Ook Thomas Pieters haalde de cut, hij zette een knappe remonte in.

  Gisteren had Nicolas Colsaerts indruk gemaakt met de langste drive in de geschiedenis van de European Tour en rondde hij de dag af in 66 slagen, 5 onder par. 

  Vandaag presteerde hij constant en kwam hij uit op 68 slagen. Hij beende de Nederlander Joost Luiten, die na de eerste dag op kop stond, wel bij, maar de Ier Shawn Lowry stak het duo van de Lage Landen voorbij. DLowry leidt nu met -9, Colsaerts en Luiten hebben -8.

  "Het liep allemaal wat minder dan gisteren", zei Colsaerts. "Ik begon goed, maar maakte ook twee domme fouten en de birdies wilden niet vallen. Op de 18e hole lukte ik dan toch weer een eagle (2 onder par), deze keer wel zonder een recordslag."

  Ook Thomas Pieters haalde de cut en mag blijven voortgolfen in het weekend. Hij had, net als Colsaerts, 68 slagen nodig vandaag en rukte op van de 70e naar de 22e plaats.