• home
 • video
 • pas verschenen

  "Top tien is de ambitie in de ploegentijdrit"

  Herman Frison: "We gaan er vol voor gaan."

  Lotto-Belisol heeft als één van de laatste deelnemende ploegen zijn selectie gemaakt voor het WK ploegentijdrit van komende zondag in Ponferrada. Sean De Bie valt als laatste af, Maxime Monfort is de enige Belg. "Top tien is de ambitie", zegt sportief directeur Herman Frison.

  Lars Bak (Den), Vegard Breen (Noo), Adam Hansen (Aus), Greg Henderson (NZe), Pim Ligthart (Ned) en Maxime Monfort zullen voor Lotto-Belisol de 57,1 glooiende kilometers afleggen in en rond Ponferrada.

  "Onze ambitie is de top tien", klinkt Frison redelijk ambitieus. "Dat zal heel moeilijk zijn want er staan een pak sterke ploegen aan de start. Het weer zal ook een grot rol spelen, maar we zijn er klaar voor."

  "Het is een heel mooi parcours en de laatste tien kilometer gaat het stevig bergop. Het is een zwaardere omloop dan die van vorig jaar. We hebben dit seizoen al veel doelen gehaald, en ik hoop dat we ook in deze ploegentijdrit een mooie prestatie kunnen neerzetten."

  Ook Wanty-Groupe Gobert maakt selectie bekend

  De procontinentale ploeg Wanty-Groupe Gobert trekt met zes Belgen naar de ploegentijdrit in Ponferrada. Thomas Degand, Fancis de Greef, Frederik Veuchelen, Jan Ghyselinck, Tim De Troyer en Kévin Van Melsen mogen mee naar Spanje.

  "Onze verwachtingen voor zondag zijn realistisch", zegt sportief directeur Thierry Marichal. "We mogen niet vergeten dat dit een wereldkampioenschap is. We zullen het maximum moeten geven om onszelf trots te maken."

  Dat het niet gemakkelijk wordt, dat weet ook Francis de Greef. "Een ploegentijdrit is nooit gemakkelijk. Het is altijd gevaarlijk om zo dicht op mekaars wiel te zitten. Zo kan je elkaar echt pijn doen."