• home
 • video
 • pas verschenen

  Wegen van Solskjaer en Cardiff City scheiden

  Solskjaer stond sinds januari aan het roer van Cardiff.

  Ole Gunnar Solskjaer is niet langer de trainer van de Engelse tweedeklasser Cardiff City. De Noor en de clubleiding hielden er een verschillende filosofie op na en beslisten in onderling overleg de samenwerking stop te zetten.

  Solskjaer werd in januari binnengeloodst bij Cardiff City, maar kon de club niet behoeden voor de degradatie. Clubeigenaar Vincent Tan behield het vertrouwen in de 41-jarige Noor, maar ook in de Engelse tweede klasse ging het Cardiff nog niet voor de wind.

  De club uit Wales staat na zeven speeldagen op een troosteloze 17e plaats en verloor afgelopen week op eigen veld van Middlesbrough, de ploeg van Jelle Vossen. De spreekwoordelijke druppel.

  "Ik wil Tan bedanken dat hij mij de kans heeft gegeven en ik wens hem alle succes toe. Maar het verschil tussen mij en hem over de clubfilosofie heeft mij doen besluiten een stap opzij te doen. Dat laat de club toe om het pad te volgen dat Tan wil inslaan", zegt Solskjaer.