• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen raakt niet voorbij Partizan Belgrado

  Jan Vertonghen aan de slag in de Europa League.

  De eerste speeldag van de Europa League werd geen schot in de roos voor de meeste Belgen. Als ze al niet op de bank zaten, konden ze niet winnen. Jan Vertonghen was de bekendste Belg die in de groepen A-F aan de aftrap kwam, maar hij bleef met Tottenham op 0-0 steken in Belgrado.

  Groep A: B.Mönchengladbach - Villarreal 1-1

  Borussia Mönchengladbach-coach Favre had zijn ploeg wat door elkaar geschud, maar Thorgan Hazard raakte niet in de elf. Hij zag vanuit de dug-out hoe Herrmann de score opende. Na de rust nam Villarreal over en Uche zorgde voor de gelijkmaker. Hazard mocht niet invallen.

  Groep C: Partizan Belgrado - Tottenham 0-0

  Ook bij Tottenham werd flink gerodeerd. Dembele en Chadli werden gespaard, maar Jan Vertonghen stond er wel. Het toppunt in de match tegen Partizan was een schot op de lat in de eerste minuut van Harry Kane. Het bleek een schaars hoogtepunt, want het vervolg was troosteloos, het bleef 0-0.

  Groep D Salzburg - Celtic 2-2

  Massimo Bruno zag vanaf de bank hoe zijn Red Bull Salzburg-ploegmaten twee keer een achterstand wegwerkten tegen Celtic. Bij de bezoekers stond met Jason Denayer een andere Belg de hele tijd op het veld.

  Groep E: Panathinaikos - Dinamo Moskou 1-2

  Panathinaikos, dat door Standard uit de CL-voorronde geknikkerd werd, moest in zijn eerste poulematch zijn meerdere erkennen in Dinamo Moskou. De Belg Viktor Klonaridis mocht op het uur invallen toen het al 0-2 stond. Verder dan de aansluitingstreffer van Dinas kwamen de Grieken niet meer.