• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanaf nu 3 minuten pauze bij een hoofdletsel

  Op het WK was Kramer helemaal van de wereld.

  De UEFA heeft het voorstel van Michel D'Hooghe goedgekeurd. Bij een hoofdblessure krijgt de teamarts de tijd om een diagnose te stellen en om te beslissen of de speler nog voort kan voetballen.

  Michel D'Hooghe, de voorzitter van de Medische Commissie van de FIFA, had zijn voorstel twee weken geleden geformuleerd.

  Zeker na het WK, waar in de finale Kramer helemaal groggy alsnog voortspeelde, stond de discussie over de behandeling van hoofdletsels weer hoog op de agenda.

  En het voorstel van D'Hooghe om drie minuten te pauzeren sloeg aan bij de UEFA, waardoor het meteen werd ingevoerd. "Als het vermoeden bestaat dat er een hersenschudding is, zal de scheidsrechter de match drie minuten stil mogen leggen."

  "Het medische team kan de speler dan onderzoeken. Daarna mag enkel de hoofdarts van de ploeg beslissen of een speler voort kan spelen. De dokter moet zijn beslissing rechtstreeks aan de ref meedelen", besluit de UEFA.

  Biologisch paspoort vanaf 2015-2016

  De UEFA besliste ook nog om vanaf volgend seizoen het biologisch paspoort in te voeren in de Champions League. Deze maatregel tegen doping kennen we al enkele jaren uit het wielrennen.