• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Ik sta open voor AZ"

  Van den Brom zit sinds maart zonder club.

  Nu de onderhandelingen tussen Alex Pastoor en AZ afsprongen zijn, moet de Nederlandse eersteklasser op zoek naar een nieuwe trainer. John van den Brom solliciteert openlijk voor de functie en ziet een avontuur bij AZ duidelijk zitten. "Ik ben een vrij man. Als ze bij AZ snel willen handelen, dan kan dat."

  John van den Brom is nadrukkelijk in beeld als trainer van het Nederlandse AZ Alkmaar. De ex-coach van Anderlecht, die in maart moest opkrassen, verklaart aan Voetbal International dat hij open staat voor een functie als coach bij AZ.

  "Ik sta te popelen om weer te beginnen. Ik heb de laatste tijd thuis gezeten. Daar heb ik even van genoten, maar nu wil ik weer aan de slag. Ik ben nog te jong om definitief te stoppen. Bovendien ben ik een vrij man. Als ze bij AZ snel willen handelen, dan kan dat", zegt de 47-jarige Nederlander.

  Al is er nog geen concrete interesse vanuit AZ. "Bij mij is nog niets bekend over mogelijke belangstelling van AZ. Ik ben in ieder geval nog niet via mijn zaakwaarnemer of direct via de club benaderd."

  Alex Pastoor weigert functie als coach

  Nadat Marco van Basten dinsdag een stap had teruggezet bij AZ, werd bekend dat assisent-trainer Alex Pastoor de rol van trainer zou overnemen. Maar de onderhandelingen tussen beide partijen over een nieuw contract draaiden vandaag op niets uit.

  "Na het besluit om Marco van Basten assistent-trainer te maken, hadden we de intentie om Alex door te schuiven naar de positie van hoofdtrainer. Wij hebben hem een passende, sterk verbeterde aanbieding gedaan. Daar kon hij zich echter niet in vinden", zegt Earnest Stewart, Directeur Voetbalzaken.

  "Na het laatste gesprek was er de conclusie dat het beter was om uit elkaar te gaan. We wensen Alex veel succes in zijn verdere trainersloopbaan."