• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Acker zeilt naar WK-brons: "Niet tevreden, zat meer in"

  Na de tweede boei heeft Evi Van Acker nog alles voor mekaar.

  Evi Van Acker is als derde geëindigd op het WK zeilen in de Laser Radial-klasse. In een felbevochten medaillerace kon ze nog een plaats winnen, al zat er misschien meer in. Na de tweede boei lag Van Acker nog op kop. "Ik kan niet tevreden zijn", postte ze snel op Facebook. Het goud in Santander (Spa) ging naar de Nederlandse zeilster Marit Bouwmeester. Emma Plasschaert sloot haar WK af als nummer tien.

  Evi Van Acker begon als nummer 4 aan de medaillerace en trok snel ten aanval, op zoek naar zilver of brons. Marit Bouwmeester vertrok met 13 punten voorsprong en was zo goed als zeker van goud.

  Aanvankelijk loonde de aanvallende strategie van Van Acker. De eerste en de tweede boei rondde ze als eerste, maar daarna maakte ze een verkeerde keuze tijdens het opkruisen.

  Van Acker zeilde te laag en moest te veel manoeuvres uitvoeren om de juiste koers te varen. De 28-jarige zeilster verloor zeven plaatsen en rondde de derde en laatste boei pas als achtste.

  Brons was nog het hoogst haalbare, maar dan moest van Acker wel voor de Tsjechische Fenclova finishen. Dat lukte (met de hulp van Emma Plasschaert). Fenclova zeilde als tiende en laatste over de streep en moest haar podiumplaats aan Van Acker laten.

  Tweede WK-medaille voor Van Acker

  Evi Van Acker heeft haar tweede WK-medaille veroverd. Drie jaar geleden zeilde ze in Perth (Aus) naar het zilver, achter Marit Bouwmeester. Twee jaar geleden kaapte Van Acker olympisch brons weg in Londen.