• home
 • video
 • pas verschenen

  Tiesj Benoot (20) tekent profcontract bij Lotto-Belisol

  Tiesj Benoot rijdt volgende week het WK voor beloften in Ponferrada.

  Tiesj Benoot wordt vanaf 1 januari profrenner bij Lotto-Belisol. De 20-jarige Oost-Vlaming tekende een contract voor twee seizoenen. "Ik verwacht veel bij te leren in mijn eerste profjaar", zegt Benoot.

  Benoot was al aan de slag bij de Belgische wielerformatie als stagiair en renner van het U23-team. Vanaf januari maakt hij de overstap naar de profs. Dit jaar werd Benoot bij de beloften al derde in de Ronde van Vlaanderen en tweede in Luik-Bastenaken-Luik.

  "Ik ben heel blij dat ik in hetzelfde team kan doorgroeien. Het is ideaal om die overstap te maken, omdat het binnen een vertrouwde omgeving is", aldus Benoot.

  "Ik verwacht veel bij te leren in mijn eerste profjaar. De heuvelklassiekers moeten mij zeker liggen. Ik zal werken voor de ploeg en nu en dan wil ik graag zelf iets laten zien in de wedstrijden die zich daartoe lenen."

  Volgende week rijdt Benoot het WK voor beloften in Ponferrada. De Belg start met grote ambities. "Het WK is echt een doel van mij dit seizoen. Vanaf het begin van dit jaar speelt het al in mijn hoofd. Ik hoop om met een kleine groep naar de aankomst te rijden en dan heb ik mijn sprint nog achter de hand."