• home
 • video
 • pas verschenen

  Ontevreden Moya stapt op als kapitein van Spanje

  Spanje tuimelde voor het eerst in 18 jaar uit de Wereldgroep.

  De Spaanse Daviscup-ploeg heeft afgelopen weekend verrassend van Brazilië verloren en tuimelde voor het eerst in 18 jaar uit de Wereldgroep. Coach Moya was niet te spreken over de vele afzeggingen binnen het team en houdt het voor bekeken.

  In een interview met de Spaanse krant El Pais maakte Moya het nieuws bekend. "Ik weet niet wat de intentie van de federatie is, maar iets zegt me dat ik niet voort moet gaan", zegt de voormalige nummer één van de wereld.

  Spanje, dat al vijf keer de Daviscup won, kreeg met Brazilië op papier een haalbare kaart. Maar coach Moya had amper spelers ter beschikking. Zeven van de twaalf top 100 spelers weigerden immers een selectie binnen het Spaanse team.

  Onder anderen David Ferrer (ATP-5) en Fernando Verdasco (ATP-34) lieten verstek gaan en daar was Moya niet over te spreken. "Wat ik me niet kan inbeelden is dat vrijwel alle Spanjaarden uit de top 100 verstek lieten gaan omwille van blessureleed, een overvolle kalender of simpelweg geen motivatie hadden."

  Daardoor moest Moya zich depanneren met Marcel Granollers (ATP-46) en Roberto Bautista Agut (ATP-15) met de gekende pijnlijke nederlaag (1-3) als gevolg. De Spanjaarden tuimelden zo voor het eerst in 18 jaar uit de elitegroep.