• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlander Tijssen is nieuwe schaatstrainer van Swings

  Bart Swings gaat samenwerken met de ex-coach van Sven Kramer.

  Bart Swings krijgt volgend seizoen met de Nederlander Rutger Tijssen een nieuwe schaatstrainer. Trainer-coach Bart Veldkamp gaat zich meer met het management bezighouden. Tijssen komt over van de TVM-ploeg, de ploeg rond Sven Kramer, die stopte met schaatssponsoring.

  Tijssen was bij TVM assistent-coach. Hij gaat bij Team Stressless samen met Veldkamp de trainingen verzorgen. Swings traint tot woensdag op het ijs van Thialf in Heerenveen met trainingspartners Haralds Silovs (Let) en Frank Hermans (Ned).

  Swings zet volop in op het schaatsen dit jaar.  Het WK skeeleren laat hij links liggen. Dat WK in november is niet te combineren.

  Volgende week zaterdag trekt Swings wel nog eens de skeelers aan voor een marathon in Berlijn.