• home
 • video
 • pas verschenen

  Bruyneel: "Uurrecordpoging is aanfluiting"

  Zoek de verschillen: de fiets van Rominger en die van Voigt

  Hoewel Johan Bruyneel veel sympathie heeft voor Jens Voigt vindt hij zijn aanval op het uurrecord van Sosenka "ridicuul". "Hij zou dat van Rominger moeten aanvallen", schrijft Bruyneel in een korte column.

  Het werelduurrecord van Jens Voigt krijgt heel wat aandacht. Johan Bruyneel, die nog samenwerkte met de Duitser bij RadioShack, heeft zijn bedenkingen.

  "Ik vrees dat ik hiermee een controverse opstart en ik heb het volste respect voor Jens, maar deze recordpoging is ridicuul en slaat nergens op", schrijft onze landgenoot.

  "Uiteraard gaat hij het record van Sosenka verslaan, want die reed op een traditionele fiets. Ik juich het initiatief van de UCI toe om tijdritfietsen weer toe te laten bij de recordpoging, maar als je die logica volgt, is het record van Rominger (die op een standaard tijdritfiets van Colnago 55,291 km aflegde) de norm."

  "Ik wil hiermee niets afdoen aan de toewijding en prestatie van Jens en zijn team Trek, maar ik stel gewoon vast dat er geen logica achter de huidige nieuwe regels zit. Mijn bescheiden mening."