• home
 • video
 • pas verschenen

  België gaat voor twee op twee in Motorcross der Naties

  Coach Joël Smets trekt met ambitie naar Letland.

  Volgende week zondag verdedigen de Belgische motorcrossers in Letland hun titel op het WK voor landenteams, de prestigieuze Motorcross der Naties. Bondscoach Joël Smets droomt van een nieuwe wereldtitel, al moeten de "Red Knights" het zonder Desalle en De Dycker stellen.

  Vorig jaar pakte België de eindzege in de Motorcross der Naties. In Duitsland waren Clément Desalle, Ken De Dycker en Jérémy Van Horebeek te sterk voor de VS en Italië.

  Ook dit jaar hopen de Belgische motorcrossers de titel mee te graaien. Door de blessures van De Dycker en Desalle wordt dat geen eenvoudige opdracht.

  Toch is bondscoach Joël Smets optimistisch. "Het zal niet gemakkelijk zijn, maar ik heb het volste vertrouwen in mijn drie rijders. België moet sowieso meedoen voor het podium."

  Daarvoor rekent Smets op Jérémy Van Horebeek en Kevin Strijbos. "Kevin en Jérémy kunnen hun voet zetten naast de toprijders uit de landen die als favoriet zullen starten. Kevin werd ook derde in het WK-stand."

  Verrassing in de selectie is de naam van de 20-jarige Julien Lieber. "Julien heeft recent in de GP van Mexico bewezen dat hij zijn selectie waard is. Hij heeft heel wat kwaliteiten."