• home
 • video
 • pas verschenen

  Bekerduel Beerschot-Wilrijk - Heist wordt niet herspeeld

  De niet-toegekende strafschopgoal nekte Beerschot-Wilrijk.

  Beerschot-Wilrijk heeft bakzeil gehaald bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS). Er komt geen replay van de bekermatch tegen Heist, dat zich na een veelbesproken strafschoppenreeks kon plaatsen.

  In de bekermatch tussen vierdeklasser Beerschot-Wilrijk en tweedeklasser Heist moesten strafschoppen beslissen over de kwalificatie voor de 1/16e finales.

  Bij de vierde strafschop van Beerschot-Wilrijk leek de doelman de bal te pakken, maar duwde hij die ongelukkig zelf nog over de lijn. De ref keurde de strafschop niet goed, waarna Heist het afmaakte.

  Beerschot-Wilrijk wilde een replay. Het klopte aan bij de Geschillencommissie van de KBVB, maar die verklaarde zich onbevoegd. Daarom trok Beerschot naar het BAS, maar ook daar beet het in het zand. Het verklaart de klacht ongegrond, dus mag Heist zich opmaken voor de 1/16e finales tegen Standard.

  Herbekijk de penalty nog eens in Het Journaal van 25/08