• home
 • video
 • pas verschenen

  Albasini is de beste in Tre Valli Varesine

  Albasini (op archieffoto) was de sterkste van een groep van 8.

  De Zwitser Michael Albasini heeft in Italië de bloemen gepakt in Tre Valli Varesine. Albasini was de snelste van een groepje met ook Filippo Pozzato en Davide Rebellin. Voor Pozzato werd het een baaldag, want hij greep ook naast een selectie voor het WK.

  Vier vroege vluchters werden bij het ingaan van de plaatselijke ronden in Varese weer bij hun nekvel gegrepen. Zes nieuwe renners gingen aan de haal, maar ook zij kregen geen vrijgeleide en op anderhalve ronde van de finish brachten Astana en Cannondale de grote groep terug.

  Nu was het aan Gasparotto om, in de gietende regen, aan te vallen en Albasini was er als de kippen bij om op zijn wiel te springen. Negen renners geraakten ook weg en Nibali stopte af voor ploegmaat Gasparotto.

  Maar Gasparotto viel letterlijk weg uit de groep en uiteindelijk bleven er nog acht renners over. De Italiaan Sonny Colbrelli ging al van ver aan, Albasini kon hem redelijk eenvoudig remonteren.

  Uitslag:

  01. Michael Albasini (Zwi) 200 km in 5u14'39"
  02. Sonny Colbrelli (Ita)
  03. Filippo Pozzato (Ita)
  04. Davide Rebellin (Ita)
  05. Damiano Caruso (Ita)
  09. Enrico Gasparrotto (Ita) op 22"
  31. Jens Keukeleire - 1'34"
  36. Kevin Seeldraeyers - 2'21"
  37. Frederik Backaert
  41. Preben Van Hecke
  71. Otto Vergaerde