• home
 • video
 • pas verschenen

  "Meeusen wordt binnen 2 jaar wereldkampioen"

  Is hier de toekomstige wereldkampioen aan het werk?

  Telenet-Fidea blijft ook het komende crossseizoen de kaart van de jeugd trekken, al hoopt het met Tom Meeusen ook nu al te kunnen scoren. Meeusen zelf houdt de boot nog wat af. "Als ik al vijf mooie crossen kan winnen, ben ik tevreden."

  De profploeg van Telenet-Fidea is dit seizoen gebouwd rond Tom Meeusen. Hij krijgt oude getrouwe Bart Wellens en de Nederlanders Corné van Kessel, Thijs van Amerongen en Niels Wubben als steun.

  Manager Hans van Kasteren verwacht er veel van, al is zijn ploeg wel nog in opbouw. "In het verleden waren we top, maar na het vertrek van Stybar en Pauwels was het even zoeken."

  "We zijn opnieuw beginnen te bouwen bij de jeugd. Over twee jaar zijn we aan de finish en staan we weer aan de top van het veldrijden", klinkt het ambitieus.

  In tussentijd rekent Van Kasteren vooral op Meeusen. "Ik heb zes zeges begroot voor Tom. Hij moet een stapje vooruitzetten. Hij draait al lang mee met de top, maar moet iets vaker winnen."

  "Binnen dit en twee jaar wordt Tom wereldkampioen. Dat kan in Tabor zijn of een jaar later in Zolder. Ik heb daar alle vertrouwen in. Tom kan die druk aan. We hebben hem daarop voorbereid."

  Meeusen: "Ik wil vaker winnen"

  Tom Meeusen presteerde de voorbije seizoenen wisselvallig en daar wil hij nu komaf mee maken. "Ik wil vaker winnen, al ben ik niet iemand die 15 à 20 crossen per seizoen wint. Als ik al vijf mooie crossen kan winnen, ben ik al heel tevreden."

  "Het is klassiek om na de zomer te zeggen: "Ik ben sterker geworden." Maar ik heb net wat gas teruggenomen in de voorbereiding. Ik heb weinig prestaties neergezet, maar ik ben nu veel frisser."

  Meeusen is een van de jongens die door het vervroegde pensioen van Niels Albert kunnen aansluiten bij de top. "Het is spijtig wat er gebeurd is, want Niels bracht veel pers naar de top. Het is aan ons om de leegte die hij achterlaat in te pikken."

  "Natuurlijk komen er ook sterke, jonge jongens bij, zoals Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Maar ik ga proberen om mijn plekje te veroveren. Ik heb superveel goesting om erin te vliegen. Ik wil van in het begin meedoen voor de prijzen."

  Wellens: "Een van mijn beste zomers achter de rug"

  Bart Wellens (36) begint aan zijn 17e seizoen bij de grote jongens. Hij hoopt nog altijd een rol van betekenis te kunnen spelen. "Vorig seizoen was de slechtste winter uit mijn carrière, maar nu heb ik een van mijn beste zomers achter de rug. Elke koers waar ik startte, ben ik ook gefinisht."

  "Ik heb wel nog vaak rugpijn, maar niet meer de pijn die ik vorig seizoen al na een kwartier in de wedstrijd voelde. Ik hoop dat ik kan tonen dat ik de top 6-7 nog waard ben. Als ik pijnvrij ben, zal ik af en toe nog wel eens een dag hebben zoals op het BK vorig seizoen (toen hij brons behaalde)."