• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck: "In eigen huis Dortmund laten bibberen"

  Van Holsbeeck: "Heel de ploeg verdient een pluim"

  Herman Van Holsbeeck zag een sterk Anderlecht in het slot nog de zege uit handen geven in Galatasaray. Bij de manager heerste vandaag zowel een gevoel van ontgoocheling als trots. "De ploeg verdient een pluim voor de prestatie van gisteren."

  Één dag na de 1-1 van Anderlecht tegen Galatasaray toonde Van Holsbeeck zich een tevreden man. "Ik ben bijzonder trots op de spelers. We hebben een sterke wedstrijd gespeeld en laten zien dat er heel veel kwaliteit en techniek in dit elftal zit", zegt de manager van Anderlecht aan Sporza.

  "Vroeger moesten we in CL-wedstrijden op verplaatsing toch vaak achter de bal aanhollen. En als we de bal dan hadden, waren we hem meteen weer kwijt. Dat was vandaag anders."

  "Het is geweldig om te zien hoe vele jongens op één jaar tijd enorm gegroeid zijn. In zijn totaliteit verdient heel de ploeg een pluim voor de prestatie van gisteren."

  Toch kon de manager van Anderlecht ook zijn ontgoocheling niet wegsteken. "Vooraf hadden we getekend voor een gelijkspel. Maar als je de wedstrijd bekijkt, moet je ontgoocheld zijn."

  "Op dit niveau moet je de kansen die je krijgt afwerken. Als dat niet gebeurt, krijg je het deksel op de neus. Je speelt tegen topploegen die op gelijk welk moment en vanuit het niets een doelpunt kunnen maken."

  "Op dit elan verdergaan"

  De sterke prestatie van Anderlecht doet het beste vermoeden voor de komende wedstrijden. Over twee weken komt Dortmund in het Constant Vanden Stock stadion op bezoek. Al blijft Van Holsbeek realistisch. "Ik heb ook gezien hoe Dortmund thuis Arsenal heeft weggeblazen."

  "Ik denk dat we gewoon op hetzelfde elan moeten doorgaan. We hebben al veel goede wedstrijden gespeeld en we willen zeker thuis laten zien dat we ons mannetje kunnen staan en niet weggeblazen worden. Als we Dortmund al kunnen laten bibberen, zou dat leuk zijn."