• home
 • video
 • pas verschenen

  Valverde en Rodriguez kopmannen in Spaanse selectie

  Doet Valverde in Ponferrade beter dan zijn derde plaats vorig jaar?

  Spaans bondscoach Javier Minguez heeft zijn negenkoppige selectie voor het WK in Ponferrada bekendgemaakt. Alejandro Valverde en Joaquim Rodriguez vormen de spil van de ploeg.

  Vorig jaar lieten de Spanjaarden de wereldtitel in Firenze liggen. Kemphanen Rodriguez en Valverde zaten verwikkeld in een onderlinge strijd, waarvan Rui Costa profiteerde om het goud mee te graaien.

  Toch speelt bondscoach Javier Minguez ook dit jaar de twee tenoren uit. Vueltawinnaar Alberto Contador gaf eerder al aan dat hij past voor het WK. Het parcours is niet echt spek voor de bek van de tweevoudige Tourwinnaar.

  Valverde krijgt met Jonathan Castroviejo, Imanol Erviti, Jesus Herrada en Jon Izagirre vier ploegmaten van Movistar naast zich. Katjoesja-renner Rodriguez kan rekenen op gezel Dani Moreno. Verder zijn ook Luis Leon Sanchez (Caja Rural) en Dani Navarro (Cofidis) geselecteerd.

  Met Valverde (derde), Rodriguez (vierde) en Navarro (tiende) zijn er drie Spanjaarden op het WK aanwezig die in de Ronde van Spanje in de top tien eindigden.