• home
 • video
 • pas verschenen

  Vaidisova wint eerste tennismatch in 4 jaar

  Vaidisova: "Ik ben weer klaar om competitietennis te spelen."

  Nicole Vaidisova is weer tennisster. In 2010 stopte de ex-nummer 7 van de wereld verrassend op amper 20-jarige leeftijd. Gisteren won de Tsjechische een ITF-wedstrijd in Albuquerque in de Verenigde Staten bij het begin van haar tweede carrière.

  Vaidisova kreeg een wildcard voor het toernooi in Albuquerque. Ze klopte er in de eerste ronde Sesil Karatantsjeva (WTA-176) in twee sets: 6-3, 6-4.

  Vaidisova hield het vier jaar geleden voor bekeken, omdat ze zich niet meer kon opladen. Ze gold als een groot talent: op haar 15e won ze haar eerste van zes WTA-titels en ze speelde de halve finales op Roland Garros (2006) en de Australian Open (2007).

  De Tsjechische maakte heel wat mee de voorbije jaren: ze onderging twee schouderoperaties en trouwde en scheidde met haar landgenoot en tennisser Radek Stepanek. "Ik heb veel nagedacht en hard getraind. Nu voel ik me weer klaar om competitietennis te spelen", zei ze voor haar eerste match.