Oproerpolitie moet in Rome optreden tegen CSKA-hooligans

wo 17 september 2014 23:06
Hooligans tegen de politie.
De tweede helft van Roma-CSKA Moskou is ontsierd door hevige rellen in het vak van CSKA Moskou. De Russische hooligans hadden het gemunt op hun Italiaanse concurrenten en raakten slaags met stewards.

Voor de wedstrijd in de Italiaanse hoofdstad was het al onrustig. Volgens berichten vanuit Rome zijn twee Russische supporters gewond geraakt toen ze in het vizier kwamen van Romeinse hooligans.

Eén CSKA-supporter werd afgevoerd met messteken in zijn arm, een andere moest worden verzorgd omdat hij een fles tegen zijn hoofd gekregen had. In de buurt van de rellen sneuvelden flink wat autoruiten.

Tijdens de wedstrijd, door CSKA kansloos verloren met 5-1, staken hooligans van CSKA rond de 71e minuut een aantal vuurpijlen af in de richting van het Romeinse publiek.

Wat later raakten ze slaags met de stewards in hun vak. De oproerpolitie moest tussenbeide komen om de orde te herstellen. Na een oponthoud van twee minuten kon de scheidsrechter de wedstrijd weer op gang fluiten.

Voor CSKA zijn deze incidenten niet bepaald welgekomen. Het moet zijn volgende thuismatch tegen Bayern München al achter gesloten deuren spelen na racistische uitspattingen van zijn hooligans in de vorige Champions League en kreeg daar een boete van 50.000 euro voor.

Dat de UEFA niet met deze nieuwe rellen kan lachen, staat buiten kijf. De club zal opnieuw op het matje moeten komen.