• home
 • video
 • pas verschenen

  Nuytinck: "Ik vrees dat mijn teen gebroken is"

  Bram Nuytinck werd na 23 minuten vervangen.

  Bram Nuytinck heeft dinsdagavond maar dik 20 minuten kunnen genieten van de Champions League. De Nederlander moest de strijd staken met een blessure en vreest zelf dat hij een poosje buiten strijd zal zijn. "Ik hoop dat ik voor het einde van de groepsfase nog kan spelen", zegt Nuytinck.

  Bram Nuytinck blesseerde zich aan zijn linkse dikke teen in een stevig duel. "In het begin voelde ik niets, maar een paar minuten later kon ik plots niet meer sprinten of springen en moest ik eraf", vertelt de Nederlander in Het Nieuwsblad en La Dernière Heure.

  "Ik heb de hele eerste helft ijs moeten leggen, maar hoe zwaar de schade exact is, weet ik nog niet. Ik moet woensdag naar het ziekenhuis voor onderzoeken. Ik vrees voor een breuk. Dit is een enorme ontgoocheling, want ik had zo uitgekeken naar de Champions League. Ik hoop dat ik voor het einde van de groepsfase opnieuw kan spelen."

  Door het uitvallen van Nuytinck schoof Deschacht door naar het centrum en moest Acheampong een rij achteruit. "Deschacht heeft het uitstekend gedaan. We hebben nog maar weinig opties achterin. Als ik zie hoe Acheampong zich uit de slag trok op de linksachter, zeg ik "chapeau"."

  Ook Besnik Hasi had na de wedstrijd al lof voor de manier waarop zijn team het uitvallen van Nuytinck had opgelost. "Door zijn vervanging heb ik moeten schuiven. Praet ging van het centrum naar links om Acheampong te helpen die linksback werd. Ze hebben dat schitterend gedaan", vond de Anderlecht-trainer.

  Hasi hoopt dat de blessure van Nuytinck meevalt. "Hij had last van zijn grote teen. Ik hoop dat die niet gebroken is, anders zijn we hem weken kwijt en ik heb al weinig opties centraal achterin."