• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Het is tijd om de kloof met de Europese top te dichten"

  Vincent Kompany wil Europees bevestigen met City.

  Vincent Kompany en Manchester City openen woensdagavond hun Champions League-campagne met een uitwedstrijd bij Bayern München. De Rode Duivel wil in Duitsland graag bevestigen dat zijn team na de successen in Engeland ook klaar is om op het Europese toneel te schitteren.

  "Er zijn wellicht niet veel zwaardere wedstrijden dan een verplaatsing naar Bayern München. Het is een kans om ons te bewijzen. Het wordt tijd dat we de kloof met de Europese top 3 dichten", vindt Vincent Kompany.

  "Het is nog maar de eerste wedstrijd, maar we zijn wel heel gemotiveerd. We willen in de eerste plaats de groepsfase overleven. We willen graag onze poule winnen en dan is elke wedstrijd heel belangrijk."

  "Vorig jaar kwamen we een doelpunt tekort om groepswinnaar te worden, waardoor we in de 1/8e finales op Barcelona botsten. Als groepswinnaar heb je toch meer kans op een iets makkelijkere tegenstander in de volgende ronde."

  "We kijken met zijn allen wel uit naar de match tegen Bayern. We geloven in onszelf. Wij willen alles winnen wat er te winnen valt. Dat is misschien niet realistisch, maar dat moet wel de ambitie van Manchester City zijn."

  "In Engeland hebben we de voorbije jaren al veel successen behaald, nu willen we ook in Europa die laatste stap zetten. We kunnen nog veel progressie maken in de Champions League. We willen tot het einde meestrijden."

  "We worden altijd maar sterker en beter. De Champions League winnen is volgens mij niet moeilijker dan de Premier League winnen, maar alles moet gewoon kloppen. Er telt maar één plaats: de eerste. En Manchester City is in staat om grootse prestaties neer te zetten."