Ga naar de inhoud

Jasper Stuyven mag toch naar Ponferrada

 wo 17 september 2014 14:56
Jasper Stuyven liet zich meermaals opmerken in de Vuelta.
Jasper Stuyven zal komend weekend toch in Ponferrada te bewonderen zijn. Onze 22-jarige landgenoot greep naast een ticket in de Belgische WK-ploeg, maar is door zijn team Trek wel geselecteerd voor de ploegentijdrit.

Stuyven, die in de voorbije Vuelta de ene knappe prestatie na de andere liet optekenen, werd door Belgisch bondscoach Carlo Bomans niet opgenomen in de selectie. De renner van Trek moest tevreden zijn met het statuut van reserve.

De Amerikaanse wielerformatie Trek heeft wel een plaats voor Stuyven en neemt hem op voor de ploegentijdrit van zondag. Naast Stuyven start Trek met Kristof Vandewalle (die ook individueel de Belgische kleuren verdedigt), Fabian Cancellara, Markel Irizar, Jesse Sergent en Jaroslav Popovitsj.

Stuyven zou in principe vandaag starten in de GP van Wallonië, maar laat die wedstrijd nu aan zich voorbijgaan, aangezien hij zich volop wil voorbereiden op het wereldkampioenschap.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.