• home
 • video
 • pas verschenen

  Gillet: "Grote kans dat ik tegen Club in doel sta"

  Jean-François Gillet speelde geen match meer sinds mei 2013.

  Club-Torino van morgen wordt wellicht de eerste match van Jean-François Gillet sinds mei 2013. De tweede doelman van Torino wil een punt zetten achter een zwarte periode. En wil graag ook andere lucht opsnuiven: "En België lijkt me dan geen slechte optie. Standard, mijn ex-club, zou een droom zijn", zegt de 35-jarige keeper in alle kranten.

  Gillet werd vorige zomer veroordeeld tot 43 maanden schorsing in de omkoopaffaire die het Italiaanse voetbal op zijn grondvesten liet daveren. Hij hield steeds zijn onschuld staande en zijn straf werd gereduceerd tot 13 maanden. Hij miste wel het WK én verloor zijn plaats als eerste doelman van Torino.

  "Dat valt me niet echt mee. Maar ik kom goed overeen met Daniele Padelli en zal niet aan zijn poten zagen op een ongeoorloofde manier. Ik begrijp dat de club hem na zijn goeie seizoen voorrang geeft. Maar in de Europa League zou ik mijn kans krijgen."

  Gillet beleefde een rampjaar. "Omdat ik niet mocht spelen, zat ik diep en voelde ik niks meer. Een voetballer heeft adrenaline nodig, anders ga je dood. Ik was dood. Ik zat onder de grond."

  "Maar deze zomer kreeg ik een telefoontje van mijn manager, die stapels aanbiedingen had. Dat gaf me zo'n boost. Ik wist niet wat me overkwam. Ik ben de dag nadien als een ander mens naar de training gegaan. Ik voelde eindelijk weer iets."

  "Ik wou ook weg, maar de club liet me niet gaan. Ik had de confrontantie kunnen aangaan, maar daarvoor heb ik te veel respect voor wat het vorig seizoen voor mij gedaan heeft. Bovendien ben ik in juni einde contract en kan ik zo weg."

  "Ik wil eens andere lucht opsnuiven, na 15 jaar in Italië heb ik het hier allemaal gezien. Ik wil nog eens een andere competitie ontdekken en dan lijkt België me geen slechte optie. Standard zou een droom zijn, omdat het mijn ex-club is."

  "Bijna doelman van Club Brugge"

  Het had niet veel gescheeld of Gillet verdedigde morgen het doel van de thuisploeg. Vier jaar geleden waren er vergevorderde onderhandelingen tussen de twee partijen. "Het was net na de intrede van Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe. Ze wilden me graag."

  "Rond die periode brak echter Colin Coosemans door in het eerste elftal. Plots werd het voor Club minder nodig om een nieuwe keeper te halen. Jammer, maar ik koester geen wrok. Morgen sta ik toch in Jan Breydel. Met eindelijk weer de adrenaline van een echte match."

  "Het zal raar zijn, maar ik beschouw het toch vooral als een uitstalraam. Het is een kans om mezelf weer op de kaart te zetten als doelman."