• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome geselecteerd voor WK-wegrit, Wiggins voor tijdrit

  Wiggins mag zich bewijzen in het tijdrijden.

  Ook de Britten hebben hun selectie voor het wereldkampioenschap van volgende week in Ponferrada vrijgegeven. Bradley Wiggins is gekozen voor de tijdrit, Chris Froome alleen voor de wegrit.

  Froome maakt deel uit van een team met ook nog wegkapitein David Millar, Steve Cummings, Brits kampioen Pete Kennaugh, Simon en Adam Yates, Luke Row, Ben Swift en Geraint Thomas.

  "Froome heeft met zijn tweede plaats in de Vuelta bewezen in een goeie vorm te zijn", zegt bondscoach Shane Sutton. "Ik ben bovendien blij dat David Millar de ploeg zal leiden in zijn laatste wedstrijd voor de nationale ploeg."

  Mark Cavendish ontbreekt in het rijtje, maar dat is geen verrassing. De sprinter had zelf gezegd dat dit parcours geen spek voor zijn bek is en dat hij nog naar zijn beste vorm zoekt na een val in de Tour. Hij was op eigen verzoek al niet opgenomen in de voorselectie.

  In het tijdrijden zijn Bradley Wiggins en Alex Dowsett de Britse troeven. "Bradley won de tijdrit in de Ronde van Groot-Brittannië en verkeert in een uitstekende conditie. Daarnaast is er ook Alex, die de tijdrit in de Commonwealth Games op zijn naam schreef", zegt de bondscoach.