• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-Vueltawinnaar Horner (42): "Ik ben zes jaar voorbij de houdbaarheidsdatum"

  Chris Horner won vorig jaar - op zijn 41e - de Vuelta.

  De toekomst van Chris Horner, die vorig jaar de Vuelta op zijn naam schreef, is onzeker. De Amerikaan weet van geen ophouden, maar kon bij Lampre nog geen contractverlenging afdwingen. "Ik heb nog geen contract voor 2015. Alles ligt open", zegt Horner.

  Chris Horner is één van de ouderdomsdekens in het wielerpeloton. Al denkt de 42-jarige Amerikaan nog niet aan stoppen. "Ik wil graag nog één of twee jaar koersen. Uiteraard weet ik dat mijn leeftijd tegen mij spreekt. Ik ben zes of zeven jaar voorbij de houdbaarheidsdatum. Daar moet ik tegen vechten", zegt Horner.

  De toekomst oogt onzeker, want weinig teams tonen interesse. "Als ik jonger zou zijn, dan had ik als winnaar van de Vuelta twintig ploegen die naar mijn diensten zouden hengelen. Nu zijn amper een handvol teams geïnteresseerd."

  En ook bij zijn huidige ploeg Lampre-Merida kon Horner (nog) geen contractverlenging versieren. Al panikeert de renner niet. "Ik heb nog geen contract voor 2015, maar het budget van de ploeg is nog niet rond. Behalve Rui Costa heeft nog niemand bijgetekend. Alles ligt open."

  Moeilijk seizoen achtervolgd door pech

  Horner kon dit seizoen weinig potten breken en kreeg de ene tegenslag na de andere te verweken. In april werd hij aangereden op training waardoor hij enkele weken in het ziekenhuis lag met gebroken ribben en een doorboorde long. Het ongeval kostte Horner zijn deelname aan de Giro.

  De Lampre-renner nam wel deel aan de Tour, waarin hij als zeventiende finishte. Zijn titel in de Vuelta mocht hij dan weer niet verdedigen omdat hij te lage cortisolwaarden had laten optekenen, een gevolg van een bronchitis.