• home
 • video
 • pas verschenen

  De Red Flames sluiten hun WK-voorronde in schoonheid af

  Tessa Wullaert bezorgde België de drie punten.

  In Portugal heeft de Belgische vrouwenploeg met een 0-1-overwinning een punt gezet achter haar kwalificatieronde voor het WK van 2015. De Red Flames eindigen derde. Noorwegen was als groepswinnaar al verzekerd van het rechtstreekse WK-ticket.

  In de tiende en laatste voorrondewedstrijd voor het WK van 2015 in Canada haalden de al uitgeschakelde Red Flames het in Abrantes met 0-1 tegen Portugal. Tessa Wullaert maakte na 17 minuten de enige goal in de partij.

  Voor de selectie van coach Ives Serneels was het de zesde overwinning in groep 5. De Red Flames beëindigen hun campagne op de derde plaats in het klassement.

  Eerder op de dag was groepswinnaar Noorwegen verrassend onderuit gegaan tegen Nederland (0-2) en had Griekenland zijn eerste punten gesprokkeld tegen Albanië (4-0).

  De zeven groepswinnaars (waarbij dus Noorwegen) mogen rechtstreeks naar het WK, de beste vier tweedes maken in een play-off uit wie het achtste en laatste Europese ticket krijgt. Nederland is één van de beste tweedes en maakt dus nog kans op deelname aan het wereldkampioenschap.

  Tweets over de wedstrijd: