• home
 • video
 • pas verschenen

  "Lokeren heeft de ambitie om bij de eerste twee te eindigen"

  "We willen ons tonen aan Europa."

  Voor Lokeren kan het niet snel genoeg beginnen. De eerste deelname aan de Europa League ontvouwt zich morgenavond met een opener bij Legia Warschau. Trainer Peter Maes blikt vooruit in een gesprek met Sporza.

  Het zijn spannende tijden voor Lokeren, dat zich voor het eerst tussen de jongens van de Europa League mag mengen. "Je voelt dat je in de poulefase zit en er wat meer belangstelling is", zegt Maes.

  "Het zijn natuurlijk niet de ronkende namen in Europa, maar het zijn wel clubs met heel veel kwaliteiten. Zodra je in die poulefase komt en je een van de beste teams van je land bent, heb je iets te bieden. We zullen zien wat we daar kunnen tegenoverstellen."

  "Voor ons is dit een nieuwe ervaring, het is een nieuw examen voor veel jongens. We kunnen er alleen maar uit leren. Onze ambitie is om zo veel mogelijk kwaliteit te brengen. We hebben een trots te verdedigen, zoals op Hull City in de laatste voorronde."

  "Morgen gaan we voor een goed resultaat, want je moet ambitie hebben. Wij hebben ook de ambitie om bij de eerste twee in deze poule te eindigen, ook al nemen we het eerst op tegen een club met heel wat traditie en een zeer mooi stadion."

  "Warschau kan 90 minuten in een heel hoog tempo spelen"

  Legia Warschau komt uit de voorrondes van de Champions League en is een sterk geheel. "Dit team kan 90 minuten in een heel hoog tempo spelen: aanvallend voetbal met snelle omschakeling. We zullen top moeten zijn. We zijn heel blij dat we deze wedstrijd kunnen spelen en ons kunnen tonen aan Europa."