• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys: "Ik wil Stybar verslaan in zijn eigen WK-speeltuin"

  Sven Nys heeft zijn verlanglijstje voor het nieuwe seizoen klaar.

  Komend weekend begint met de Steenbergcross in Erpe-Mere het nieuwe veldritseizoen op Vlaamse bodem. Sven Nys hoopt ook dit jaar - op zijn 38e - te schitteren. De honger is groot: "Ik wil de eindwinst in een klassement, maar vooral de tiende Belgische kampioenstitel, dat is uniek", zegt de 13-voudige winnaar van de Superprestige.

  Nys begint aan zijn zeventiende veldritseizoen en de Kannibaal van Baal heeft wel wat op zijn verlanglijstje staan. Zoals: "Mijn tiende Belgische titel om het record van Roland Liboton te evenaren. Dat is uniek en ik ga proberen een aanval te doen", zegt Nys aan Sporza.

  De honger van de tweevoudige wereldkampioen veldrijden is duidelijk nog niet gestild. "Ik ben niet meer van de jongste, maar ben wel heel gemotiveerd."

  "Ik wil eerst de eindwinst in een klassement binnenhalen, want dat toont aan dat je met regelmaat kan presteren. En daar sta ik voor gekend."

  "Daarnaast wil ik een aantal klassiekers op mijn naam schrijven. En tenslotte Zdenek Stybar verslaan op zijn eigen WK-terrein (Tabor, red)."

  "Dat zal niet eenvoudig zijn. Hij heeft maar één focus en dat is het WK. Hij staat dus fris aan de start, terwijl wij al meer dan veertig crossen in de benen hebben. Maar ik zal er alles aan doen."

  "Uiteraard ben ik mentaal bezig met die scheiding"

  Toch verliep de voorbereiding voor Nys niet helemaal vlekkeloos. De veldrijder staat op het punt te scheiden van zijn vrouw Isabelle. "Uiteraard ben ik mentaal bezig met die scheiding. Dat is niet gemakkelijk en dat draag je mee. Het is belangrijk dat we er samen goed uit komen, vooral voor onze zoon."

  Al oogt de 38-jarige Nys aan de start van het veldritseizoen scherper dan ooit tevoren. "Ik ben heel tevreden over mijn zomer. Alle doelen die ik vooraf gesteld heb zijn uitgekomen. Alles is heel goed verlopen. Ik ben niet ziek geweest en heb evenmin met blessures te maken gekregen. Ik ben er klaar voor", besluit Nys.