• home
 • video
 • pas verschenen

  Mignolet wint op het nippertje, Atletico verliest

  Balotelli zet Liverpool op weg.

  Op de eerste speeldag van deze Champions League heeft Olympiakos voor een opmerkelijke zege gezorgd. Het klopte Spaans kampioen en verliezend finalist Atletico met 3-2. Dan deed stadsgenoot Real het beter. Alle vedetten mochten scoren tegen Basel. Ook Liverpool, zij het nipter dan verwacht, en Juventus, dankzij Tevez, vierden.

  Groep A

  Olympiakos - Atletico Madrid 3-2

  Olympiakos heeft Spaans kampioen Atletico Madrid al bij al makkelijk onder de knoet gehouden. 

  Met ex-Anderlecht-speler Luka Milivojevic in de basis kwam het op voorsprong na een teruggelegde hoekschop. Masuaku werd vrijgespeeld en zijn gekruist schot was Oblak, de opvolger van Courtois, te machtig.

  De anders zo geoliede machine van Atletico stokte nog enkele keren en Afellay buitte een van de misverstanden uit voor de 2-0.
  Atletico sloot wel nog aan voor de rust, Mandzukic kopte een perfecte zwieper vanaf de flank tegen de touwen.

  Maar na de rust kon Atletico niet langszij komen, het slikte zelfs nog een goal. Mitroglou, vorig jaar de killer van Anderlecht in de CL, nam de bal mooi aan en knalde binnen. Atletico liet zich nog een keer zien, maar de 3-2 van Griezmann zette geen zoden meer aan de dijk.

  Juventus-Malmö 2-0

  Juventus heeft verdiend de punten thuisgehouden tegen Malmö. De Zweden kwamen er voor de rust een keer uit, maar het schot van Magnus Eriksson werd gepareerd door Buffon. Voor de rest was het al Juventus wat de klok sloeg.

  Juventus wachtte wel tot in de tweede helft om te scoren. En het was zowaar Carlos Tevez, die al 5,5 jaar niet meer had gescoord in de Champions League, die de ban brak. Hij beëindigde zijn zoektocht na meer dan 1.000 minuten met een mooie actie: hij rukte van rechts op en na een een-tweetje met Asamoah schoot de Argentijn de bal in de linkerhoek. Het werd nog mooier, want in de slotminuut krulde hij er ook nog een vrijschop in.

  Groep B

  Liverpool - Loedogorets 2-1

  Liverpool ging bij zijn rentree in de Champions League geduldig te werk. Tegen Loedogorets monopoliseerde het de bal, maar Mignolet zag bij zijn CL-debuut zijn maats weinig kansen ineen knutselen.

  De Bulgaarse bezoekers voetbalden aardig mee en tekenden na de rust voor enkele prikjes, met onder meer een schot tegen de paal. Acht minuten voor tijd bleef de bal in de bezoekende zestien hangen, Balotelli tikte knap binnen.

  Toch had Liverpool zijn schaapjes niet op het droge. Mignolet verliet in de 90e minuut zijn kooi, maar werd omspeeld door Abalo: 1-1

  Liverpool mocht uiteindelijk toch vieren. Diep in de toegevoegde tijd worstelde doelman Borjan met een terugspeelbal en de opportune Manquillo liet zich vloeren. Gerrard trapte vanaf het penaltypunt de 2-1 binnen.

  Real - Basel 5-1

  Titelverdediger Real Madrid is met een poepsimpele zege aan deze CL-campagne begonnen. Het greep Basel bij de keel en werd al vroeg geholpen door een owngoal van Suchy.

  Maar de Real-vedetten konden het ook zonder hulp. Gareth Bale, Cristiano Ronaldo en James Rodriguez stonden met zijn allen nog voor de rust op het scorebord. Basel maakte vlak voor de pauze een eerredder.

  Eén ster wilde niet achterblijven: Benzema. Pas 10 minuten voor affluiten was het ook voor hem raak. Het was de 1.000e Europese goal voor Real, dat als eerste ploeg die mijlpaal bereikt.