• home
 • video
 • pas verschenen

  Marco van Basten doet een stap terug bij AZ

  Marco van Basten gaat wat meer in de schaduw werken.

  Marco van Basten gaat voort als assistent-coach bij AZ. De oud-international was de voorbije weken afwezig wegens gezondheidsproblemen. Alex Pastoor schuift op en is de nieuwe hoofdcoach van AZ.

  Tijdens een drukbezochte persbijeenkomst gaf Marco van Basten tekst en uitleg. "Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat het vak van hoofdtrainer me steeds vaker fysiek en mentaal ongemakken bezorgt", vertelde de 49-jarige ex-coach.

  "Ik wilde graag in Alkmaar terugkeren op het trainingsveld, maar niet meer als hoofdcoach. Ik ben blij met mijn nieuwe rol, wat meer in de schaduw. Ik heb zin om op het veld met die jonge talenten aan de slag te gaan."

  Alex Pastoor volgt Van Basten op. De voormalige middenvelder van Harelbeke was al assistent bij AZ.

  Van Basten ruilde deze zomer Heerenveen voor AZ, waar hij voor twee jaar tekende. In juli overleed zijn vader. Niet lang daarna meldde Van Basten zich ziek nadat hij last had gekregen van hartkloppingen.