• home
 • video
 • pas verschenen

  Fransman Petitgirard nieuwe handbalbondscoach

  Guy Petitgirard (l) met bondsvoorzitter Luc Tack.

  De Belgische nationale handbalploeg heeft met Guy Petitgirard een nieuwe bondscoach gevonden. De 62-jarige Fransman volgt zijn landgenoot Yérime Sylla op, die naar de Franse eersteklasser Cesson/Rennes trok.

  Met Petitgirard maakt de handbalbond zich sterk dat hij "opnieuw een Franse toptrainer" heeft binnengehaald. "Hij zal de komende jaren zijn ruime ervaring, energie en knowhow ten dienste stellen van het Belgische handbal."

  Petitgirard loodste in de jaren 80 Sélestat van de vijfde afdeling naar het hoogste niveau in Frankrijk. Later was hij profcoach bij mannen- en vrouwenploegen en de laatste jaren was hij hoofdcoach van de Franse jeugdselecties.

  De eerste belangrijke afspraken voor de Red Wolves, zoals de nationale mannen genoemd worden, zijn in mei en juni 2015. Dan spelen ze tegen Griekenland en Cyprus in de voorronde van het EK 2018 in Kroatië.