• home
 • video
 • pas verschenen

  Dessel-speler veroordeeld voor gelijkaardig obsceen gebaar als Defour

  Pellegriti (r), toen hij nog met Boom voor de beker op Anderlecht speelde.

  Agatino Pellegriti, speler van tweedeklasser Dessel Sport, moet twee speeldagen vanaf de zijlijn toekijken en een geldboete betalen van 200 euro voor een obsceen gebaar, gelijkaardig aan dat van Steven Defour.

  Dessel Sport verloor twee weken geleden met 3-2 van RC Mechelen, wat het potje van Agatino Pellegriti deed overkoken. De 28-jarige Belg kwam in aanvaring met het Mechelse publiek, waarbij hij een ostentatief gebaar naar zijn geslachtsdelen maakte.

  De Geschillencommissie van de KBVB veroordeelde Pellegriti vandaag tot een schorsing van twee speeldagen en een geldboete van 200 euro.

  "U bent blijkbaar een trendsetter", zei een lid van het Bondsparket tegen Pellegriti. "Defour besloot u afgelopen weekend te kopiëren. U komt er wel goedkoper vanaf met een vervolging voor de Geschillencommissie, terwijl Defour een proces-verbaal kreeg."

  De Anderlecht-speler reageerde zich het voorbije weekend af richting de Lierse-aanhang en Lierse-bank na de late 2-2 in Lier.